فرونشست ۲۲ سانتیمتری در خلیج گرگان!
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی گفت: در پایشهای خود در استان گلستان, مشاهده کردیم که در کنار خلیج گرگان نرخ فرونشست ۲۲ سانتیمتر در سال ثبت شده است که ثبت این آمار آن هم در کنار دریا بسیار عجیب است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ علی بیتاللهی, عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در رابطه آخرین وضعیت فرونشست در استانهای شمالی اظهار کرد: در پایشهای خود در استان گلستان, مشاهده کردیم که در کنار خلیخ گرگان نرخ فرونشست ۲۲ سانتیمتر در سال ثبت شده است که ثبت این آمار آن هم در کنار دریا بسیار عجیب و حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: در این ناحیه میتوان بهوضوح نقش مخروطهای موضعی را در افت شدید آبهای زیرزمینی در بروز پدیده فرونشست را بهعنوان یک مثال کلاسیک عجیب مشاهده کرد.
وی در رابطه با علت افزایش نرخ فرونشست در منطقه, توضیح داد: علت این است که در محدودهای کوچک بیش از ۱۲ حلقه چاه با هدف تأمین آب شرب مردم حفر شده است که روزانه از این چاهها بهطور متوسط بیش از ۱۲ هزار مترمکعب آب لب شور استحصال و ۹ هزار مترمکعب آب شیرین تولید میشود. تصور اینکه چه فشاری بر آبخوان وارد شده و چه مخروط افتی با چه شیب تندی در زمان پمپاژ چاهها تشکیل میشود حیرتانگیز است.
بیتاللهی خاطرنشان کرد: ثبت چنین نرخهای بالایی از فرونشست آن هم در کنار دریا، نتیجه مداخلات غیرکارشناسانه در کار زمین است؛ چاههای آب با دبی بالا، مخروطهای افت با شیب تند ایجاد میکنند که منجر به فرونشستهای شدید موضعی و نشستهای نامتقارن در اطراف خود میشود.