خشکسالی، حیات وحش اردستان را نشانه گرفته است
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اردستان گفت: خشکسالیهای شدید چند سال گذشته علاوه بر اصلیترین چالش مناطق حفاظت شده شهرستان، حیات وحش اردستان را نشانه گرفته است.
حسین شواخی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان اردستان دارای دو منطقه حفاظت شده کهیاز با حدود ۹۲ هزار هکتار است و همچنین پناهگاه حیات وحش خارو بوده که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار وسعت دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ گونه گیاهی که حدود ۱۰۰ گونه آن دارویی است در دو منطقه حفاظت شده و پناهگاه شهرستان وجود دارد، افزود: همچنین حدود ۴۵ گونه پستاندار، ۸۵ گونه پرنده و بیش از ۲۳ گونه خزنده در مناطق شهرستان وجود دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اردستان، تصریح کرد: موضوع خشکسالیهای شدید در چند سال گذشته علاوه بر اصلیترین چالش مناطق حفاظت شده شهرستان، حیات وحش اردستان را نشانه گرفته است. همچنان چرای غیرمجاز که باعث تخریب محیط زیست به همراه صید غیرمجاز از دیگر مشکلاتی است که همکاران ما با آن مواجه هستند.
شواخی با بیان اینکه یکی از نتایج کمبارشی، عدم رویش گیاهان در مراتع و بیابانهای شهرستان است که در پی آن خطر گرسنگی حیات وحش پیش خواهد آمد، گفت: خشکسالیها بیشترین خسارت را به مناطق حفاظت شده اردستان وارد کرده که باعث خشک شدن گونههای گیاهی و مهاجرت حجم زیادی از حیات وحش و پرندگان شده است.
وی با اشاره به اینکه سالانه تعداد قابل توجهی از حیات وحش شهرستان توسط شکارچیان از بین میروند، خاطرنشان کرد: هیچگاه نمیتوانیم آمار دقیقی از میزان صید غیرمجاز ارائه کنیم ولی از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۱۴ پرونده صید غیرمجاز با ۳۹ فقره کشف شکار در اداره محیط زیست تشکیل و ۳۷ نفر به دستگاه قضایی شهرستان معرفی شدند.
شواخی ادامه داد: نمیتوانیم به طور دقیق اعلام کنیم که سالانه چه تعداد از حیات وحش و پرندگان توسط شکارچیان از بین میروند، ولی مطمئناً آمار دقیق آن، بسیار بیشتر از آمار رسمی است. البته خطر خشکسالی که در مناطق حفاظت شده شهرستان اردستان با آن مواجه هستیم بسیار بیشتر از خسارت شکار غیرمجاز توسط شکارچیان است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اردستان با بیان اینکه در یکی دو سال گذشته با افزایش میزان جریمهها و قاطعیت دستگاه قضایی وضعیت شکار در شهرستان کاهش داشته است، گفت: با توجه به اهمیت محیط زیست و حیات وحش و تأثیر آن بر زندگی انسان، فرهنگسازی در راستای کاهش شکار بیرویه و غیرمجاز ضروری است.