مهلت دوهفتهای برای گزارش چالش های برون رفت از آلودگی هوا
در دومین نشست کمیته تخصصی پیشگیری از آلودگی هوای تهران، مقرر شد به ترک فعل مسئولان در مقابل اجرای قانون هوای پاک رسیدگی شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا ساوری رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به راهبرد اصلی این معاونت در اجرای قانون هوای پاک اظهار داشت: توجیه، ارشاد، هشدار، انذار و برخورد با آن دسته از مسئولینی که در انجام وظایفشان برای اجرای قانون هوای پاک کوتاهی دارند راهبرد اصلی دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم است.
وی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور جزو یکی از ۸ دستگاه به غایت نظارتی است و نقش و سهم آن در ارائه گزارشهای تخصصی از نحوه اجرای وظایف و تکالیف قانونی سایر دستگاهها در مورد اجرای قانون هوای پاک، یک نقش بسیار مهم است.
در ادامه این نشست ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات سایر دستگاهها، نماینده سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان تنها دستگاه نظارتی در بدنه دولت، آخرین وضعیت پیگیری و نظارت اجرای قانون هوای پاک در سایر نهادهای مرتبط را تشریح کرد و گفت: این سازمان علاوه بر تکالیف اجرایی، تکالیف نظارتی هم دارد. در بحث اجرایی تمام تکالیف را انجام داده و در بحث نظارتی هم از سال ۹۶ و همزمان با تصویب قانون هوای پاک، نظارت خود بر سایر دستگاهها را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: سازمان محیط زیست به دلیل عدم پاسخگویی دستگاههای ذیربط در مورد اجرای این قانون، رویکرد نظارتی را تغییر داد و اقدام به راهاندازی «سامانه پایش قانون هوای پاک» کرد که مبتنی بر خود اظهاری دستگاهها برای اجرای این قانون است.
ساوری ضمن استقبال از سامانه فوق بیان کرد: سامانه پایش قانون هوای پاک این نوید را به ما میدهد که بتوانیم روشهای سنتی مواجهه با پدیده آلودگی هوا را کنار گذاشته و با کمک آن ارزیابی عملکرد دستگاهها و تکالیف آنها را مورد پیگیری قرار دهیم.
رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم گفت: خسارتهای ناشی از عدم اجرای قانون هوای پاک بسیار بالا است. در واقع تداوم فرسایشی شدن اجرای قانون هوای پاک توجیه کارشناسی و منطقی ندارد. نقش نظارت داخلی در اجرای قانون باید مورد اهتمام همه دستگاهها قرار گیرد و گزارشی را از عملکرد خودشان در رابطه با اجرای وظایف و تکالیف را شامل اقدامات، نتیجه، موانع و نارساییها و پیشنهادات برای برون رفت از شرایط فعلی ظرف دو هفته آینده ارسال کنند.
در پایان این نشست مقرر شد، سازمان حفاظت محیط زیست عملکرد و فعالیت دستگاههای ذیربط در راستای اجرای قانون هوای پاک از طریق سامانه «پایش هوای پاک» به صورت مستمر مورد پایش دقیق کارشناسی قرار دهد و همچنین سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی ضمن دسترسی به این سامانه به مسئولین آن دسته از نهادها، سازمانها و ارگانهای که در اجرای وظایف و تکالیف قانونی خود از رتبه بندی عملکرد نامطلوب برخوردار هستند تذکرات لازم را ارائه کرده و در صورت عدم توجه و تداوم رتبه نامطلوب آنها، برابر قوانین و مقررات با متخلفان از قانون برخوردهای لازم صورت گیرد.