کاهش ۸۰۰ هزار تنی محصولات کشاورزی گلستان به علت خشکسالی
رییس جهاد کشاورزی گلستان گفت: خشکسالی ۸۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی گلستان را کاهش داد.
مختار مهاجر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان گلستان با دارا بودن ۴۵۰ هزار هکتار جنگل، ۸۶۰ هزار هکتار مرتع، ۶۵۰ هزار هکتار اراضی زراعی، ۳۳ هزار هکتار باغ و در کنار آن چهار میلیون واحد دامی یکی از قطبهای مهم کشاورزی استان است.
رییس جهاد کشاورزی گلستان افزود: استان گلستان مقام ششم تولید محصولات کشاورزی در کشور را دارد و در تولید ۱۵ محصل استراتژیک مقام اول تا پنجم را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه گلستان در تولید محصولات کشاورزی وضعیت پایداری دارد افزود: استان گلستان با تولید ۴۰ درصد دانههای روغنی کشور مقام اول تولید دانههای روغنی، با تولید ۳۰۰ هزار تن گوشت مرغ مقام دوم تولید مرغ، مقام چهارم تولید میگو و ماهی و در تولید هلو و میوههای سردسیری رتبه پنج کشور را داراست.
رییس جهاد کشاورزی گلستان افزود: در سالهای گذشته پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید انواع محصولات کشاورزی را در استان داشتیم ولی به دلیل خشکسالی که در ۲۰ سال اخیر بی سابقه بود این میزان به چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن کاهش یافت و در مجموع ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تن کاهش تولیدات کشاورزی را تجربه کردیم.
مهاجر تنوع ارقام در کشت محصولات را عاملی مهمی برای کاهش خسارات ناشی از خشکسالی دانست و اضافه کرد: در شرایطی که در خشکسالیهای ۲۰ سال گذشته تولید گندم ما از یک میلیون تن به ۳۵۰ هزار تن میرسید ولی به دلیل ارقام جدید که در اختیار کشاورزان قرار دادیم توانستیم در خشکسالی سال گذشته ۸۵۰ هزار تن گندم برداشت کنیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته علی رغم اینکه ۲۰ هزار هکتار از مزارع کلزا در گلستان به دلیل آسیبهای ناشی از خشکسالی به بار ننشست و درو نشد، ۸۶ هزار تن کلزا در استان برداشت شد.
کشت گلخانهای روشی علمی برای افزایش تولید
رییس جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: هدف گذاری جهاد کشاورزی ایجاد دو هزار هکتار گلخانه برای کشت سبزیجات در استان است که با اجرای آن بیش از ۷۰۰ هزار تن سبزیجات تولید میشود ولی در حال حاضر کشاورزان ما بیش از هشت هزار هکتار از زمینهای خود را به کشت سبزیجات اختصاص دادهاند و ۲۷۰ تنها هزار تن برداشت دارند.
مهاجر تاکید کرد: کشت گلخانهای سبزیجات میتواند در یک سوم از زمینهایی که به کشت سبزیجات اختصاص دادهایم تا دو نیم برابر محصول تولید کند و این روش نه تنها برای کشاورز صرفه اقتصادی بالایی دارد بلکه باعث صرفهجویی در مصرف آب خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۸۰ هکتار از اراضی گلستان به کشت گلخانهای اختصاص دارد و ۵۰۰ هکتار نیز در دست ساخت است که در صورت تخصیص اعتبار تا پنج سال آینده به بهره برداری میرسد.