هزینه مرگ بر سر اثر آلودگی هوا در اهواز ۴۵۶ میلیون دلار برآورد شده است
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته در سال ۹۹ هزینه مرگ بر اثر آلودگی هوا در اهواز ۴۵۶ میلیون دلار برآورد شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، عباس شاهسونی رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت امروز در نشست تخصصی «چالشهای آلودگی هوای استان خوزستان» با اشاره به اینکه ذرات معلق موجود در هوای شهر اهواز ده برابر رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت است، اظهار کرد: میزان غلظت ذرات معلق در هوای اهواز بالاترین از میانگین کشوری است و هوا در این شهر از نظر میزان آلودگی ناشی از ذرات معلق فقط در ۰.۶ درصد از روزهای سال در محدوده خوب است و در ۴۸ درصد از روزهای سال برای گروههای حساس در محدوده ناسالم قرار دارد که این امر خسارتهای ناشی از آلودگی هوا در این شهر را بسیار افزایش داده است.
وی با اشاره به اینکه اهواز و زابل دارای بالاترین آلودگی ناشی از ذرات معلق در هوا هستند، افزود: بر اساس مطالعات و شواهد علمی آلودگی هوا عاملی اصلی در ابتلا به بیماریهایی نظیر آنفولانزا و کووید-۱۹ است زیرا افزایش آلودگی هوا آسیبپذیری دستگاه تنفسی افراد را افزایش میدهد، همچنین نرخ مرگ و میر را نیز بالا میبرد.
شاهسونی مرگ ناشی از مواجهه با ذرات معلق در شهرستان اهواز را بالا دانست و گفت: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته در سال ۱۳۹۹ هزینه مرگ بر اثر آلودگی هوا در شهر اهواز ۴۵۶ میلیون دلار برآورد شده است.
وی با بیان اینکه هزینه درمان بیماریهای منتسب به آلودگی هوا در شهر اهواز نیز رقمی معادل ۴۵ میلیون دلار است، گفت: از بیماریهایی که در شهر اهواز به علت آلودگی منجر به مرگ شدهاند میتوان به بیماریهایی نظیر سرطان و انسداد ریه، سکتههای مغزی و بیماریهای قلبی اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، آلودگی هوا در سطح جهان به عنوان دومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر پس از استعمال دخانیات شناخته شده است.