خشکسالی و معضل افزایش چند برابری حمل آب به روستاهای خراسان جنوبی
فرماندار خوسف گفت: خشکسالیهای چندین ساله مشکلات زیادی برای روستاها و مناطق عشایری که شغل اصلی آنها دامداری است ایجاد کرده که فقط در یک مورد میزان حمل آب شرب به مناطق روستایی در مقایسه با سال گذشته بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است.
محمدعلی آخوندی، امروز دوشنبه ۳ آبان در دیدار با رئیس و کارکنان اداره امور عشایری شهرستان، اظهار کرد: روستاها و مناطق عشایری نقش اساسی در توسعه شهرستان دارند.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده بیش از ۱۷ میلیارد ریال در بین روستاهای دارای دهیاری، فاقد دهیاری و مناطق عشایری توزیع شده است، گفت: خشکسالیهای چندین ساله مشکلات زیادی برای روستاها و مناطق عشایری که شغل اصلی آنها دامداری است ایجاد کرده که فقط در یک مورد میزان حمل آب شرب به مناطق روستایی در مقایسه با سال گذشته بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است.
فرماندار خوسف خاطرنشان کرد: کار خرید دام مازاد مناطق عشایری علی رغم مشکلات فراوان طرح مربوطه توسط شرکت تعاونی عشایری شهرستان به نحو مطلوبی انجام شد و خود این شرکت این خرید را با قیمتهای بالاتر انجام داد که قابل تقدیر است.
آخوندی با اشاره به احداث کمپ گردشگری، عشایری گواب در خوسف افزود: لازم است مابقی کارهای این طرح به زودی انجام شود تا با ارائه محصولات و نشان فرهنگ و نحوه زندگی این قشر ضمن معرفی، درآمدزایی برای آنها داشته باشد.
وی بیان کرد: تاکنون برای تامین روشنایی مناطق عشایری ۲۰۳ پنل خورشیدی در نظر گرفته شده که ۱۰۹ پنل تحویل شده و مابقی نیز به زودی تحویل عشایر غیور شهرستان خواهد شد.
فرماندار خوسف گفت: بخش اعظم دامداری خوسف در مناطق عشایری بوده و با راه اندازی بزرگترین کشتارگاه صنعتی شرق کشور در شهرستان در آینده نزدیک بخش اعظم مشکلات عشایر برای فروش دام مازاد مرتفع خواهد شد.
وی اظهار کرد: با توجه به پیش بینیهای هواشناسی برای کاهش نزولات آسمانی در پاییز امسال از هم اکنون باید اداره امور عشایری تمهیدات لازم را برای سال آینده بیندیشد.
آخوندی تامین نهادههای دامی برای دامداران شهرستان را بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و بیان کرد: شرکت تعاونی عشایری در این خصوص تمهیدات لازم اتخاذ کند.
فرماندار خوسف ادامه داد: عشایر نقش تعیین کنندهای در خودکفایی دارند و در تمام عرصهها نمایش بسیار خوبی داشتهاند و باید از همه امکانات موجود برای رفع مشکلات آنها استفاده کرد.
وی ادامه داد: وسعت و پراکندگی بسیار زیاد عشایر در شهرستان ارایه خدمات را با مشکل مواجه میکند و هزینههای مربوطه را افزایش میدهد که امیدواریم اعتبارات ملی به این امر اختصاص پیدا کند.
فرماندار خوسف از ارائه طرح آبرسانی به مناطق عشایری به سازمان خبر داد و افزود: امیدواریم با تایید این طرح به ۴۰۰ خانوار عشایر آبرسانی شود.
وی از پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به عشایر شهرستان به میزان ۱۱۰ میلیارد ریال خبر داد و افزود: این تسهیلات در راستای تکمیل چرخه تولید، اشتغالزایی، افزایش محصولات عشایر پرداخت شده است.
وی عشایر را مردمان قانع، متواضع و با فرهنگ خواند و افزود: امیدواریم بتوانیم این فرهنگ را بیش از گذشته معرفی کنیم.
وی از تخصیص ۹ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت و بازسازی ایلراههای عشایری و تعمیر و تجهیز اداره عشایر در شهرستان خبر داد و افزود: این اعتبارات نسبت به سال گذشته بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است.
فرماندار خوسف گفت: اعتبارات تملک دارایی درنظرگرفته شده برای شهرستان برای اداره امور عشایری در سال گذشته ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بوده که از این میزان فقط ۳۸ درصد تخصیص پیدا کرده است.
فرماندار خوسف ادامه داد: ۱۵۰۰ کیلومتر راه عشایری، بیش ۱۳۰ محله عشایری، ۱۵ درصد جمعیت جمعیت شهرستان با این اعتبارات نمیتوان مشکلات اساسی آنها را مرتفع کرد که امیدواریم با توجه خاصی که به این قشر میشود و با تخصیص اعتبارات ملی بتوانیم قسمتی از این کاستیها را مرتفع کنیم.