روستای راجیر در معرض تخریب سیل

فرماندار صومعه سرا با بیان اینکه بارندگی‌های چند روز گذشته، موجب فرسایش دیواره‌های رودخانه خالکایی شده است، گفت: روستای راجیرِ بخش طاهرگوراب شهرستان صومعه سرا در معرض خطر سیل قرار دارد.

سید جلال سید محمدی امروز در حاشیه بازدید از رودخانه خالکایی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در صومعه سرا اظهار کرد: در سال‌های ۹۹ و ۹۸ لایروبی رودخانه‌ها انجام شده بود و در فصول پرباران سال گذشته در این بخش به دلیل لایروبی‌های زودهنگام مشکلی نداشتیم. 

وی با اذعان به اینکه به طور قطع لایروبی رودخانه‌ها و نهرها می‌تواند در پیشگیری از خسارت‌های احتمالی سیل بسیار موثر باشد، گفت: نهادهای متولی باید برای لایروبی رودخانه‌ها و انهار این مناطق اقدام اساسی انجام داده و نباید دست روی دست گذاشته و سیل را انتظار بکشیم که هر از چندگاهی گریبان‌گیر این دیار شود و تمام محصولات و زندگی مردم زیر آب برود. 

فرماندار صومعه سرا با بیان اینکه از اواخر سال گذشته تا امروز عملیات لایروبی رودخانه‌ها تعطیل شده است، افزود: روستای راجیر بخش طاهرگوراب شهرستان صومعه سرا حالت بحرانی دارد و سیلاب‌های آتی می‌تواند بسیار خطرساز باشد. 

سید محمدی با بیان اینکه سال گذشته مصوب شده بود که یک پیمانکار بصورت تهاتر با ایجاد دیواره سنگ‌های وزنی در منطقه خطرساز رودخانه راجیر، مصالح برداشت کند که در ادامه کار خود متوقف شد، تصریح کرد: این شرکت بخشی از کار دیواره‌سازی را انجام داد و سنگ‌های وزنی نیز آورد و در حاشیه رودخانه دپو کرد ولی با جلوگیری از برداشت مصالح به کار خود ادامه نداد که همچنان خطرسیل اهالی این منطقه را تهدید می‌کند. 

به گفته وی، جاری شدن آب‌های بالادست، لایروبی نشدن رودخانه‌های بزرگ و کوچک، کوچک بودن نهرها و متناسب نبودن آب‌راه‌ها با حجم آب ورودی به هنگام بارندگی موجب وقوع سیلاب شده و خسارت‌های هنگفتی به بخش‌های مختلف به ویژه منازل مسکونی و محصولات کشاورزی روستاییان می‌شود. 

فرماندار صومعه سرا با بیان اینکه باید دستگاه‌ها و نهادهای مسؤول استانی و کشوری به هشدارهای سازمان هواشناسی با ورود هر سامانه بارش‌زا توجه ویژه داشته باشند، افزود: نیاز است تا برنامه مدون و نظام‌مندی در خصوص لایروبی و شناسایی نقاط حادثه‌خیز تهیه و تدوین کرده تا از میلیاردها تومان خسارت ناشی از وقوع سیلاب‌های متناوب بر اثر کمترین بارندگی، پیشگیری کرد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *