بیش از ۱۲۰ روستای استان قزوین از بحران تنش آبی رنج میبرند/ آبرسانی به ۸۲ روستا با تانکر
مدیرعامل آب و فاضلاب استان قزوین با بیان اینکه بیش از ۱۲۰ روستای قزوین از بحران تنش آبی رنج میبرند، گفت: در حال حاضر به ۸۲ روستای قزوین با تانکر آبرسانی میکنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، فاطمه محمدبیگی در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان قزوین که صبح امروز در سالن اجتماعات شهید مسعود امامی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: متأسفانه هنوز یاد نگرفتیم از اطلاعات و دادههای آمار در زمان خود استفاده مناسبی کنیم و این دادهها نقش زیادی در تصمیمگیری و تصمیمسازیهای ما ندارند.
وی با تأکید بر لزوم اجرای برنامه SDI (زیرساخت دادههای مکانی) در استان قزوین گفت: در این برنامه دادههای مختلف در یک مکان جمعآوری شده و به صورت متمرکز در اختیار واحدهای برنامهریزی دستگاههای مختلف اجرایی قرار میگیرد که به ویژه در حوزه مدیریت بحران و مدیریت شهری میتواند مبنای کار دقیق و کارشناسی قرار بگیرد.
محمدبیگی با انتقاد از بیتوجهی به زیرساخت دادههای مکانی در مدیریت بیماری کرونا اضافه کرد: اگر از دادههای مکانی بیماری کرونا به خوبی استفاده میشد، امروز میزان مرگومیر کرونا در کشور و استان ۵۰ درصد کمتر بود.
وی ادامه داد: بنابراین دادههای مکانی گفتهشده باید بین دستگاهها و نهادهای اجرایی و حکومتی به اشتراک گذاشته شود تا هر دستگاهی بتوان برای مدیریت پاندمی کرونا و کاهش مرگومیر در سریعترین زمان ممکن بهترین تصمیم را گرفته و اجرا کند.
مشکلات زیرساخت شهرکهای اقماری برطرف شود
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس در ادامه بر لزوم استفاده از برنامه SDI در مدیریت شهری استان قزوین به ویژه شهر قزوین تأکید کرد و گفت: بنابرین اجرای برنامه مزبور و تکمیل زیرساخت دادههای مکانی باید هر چه زودتر انجام شود تا دستگاههای اجرایی بتوانند از اطلاعات این برنامه برای هدفمند کردن طرحها و پروژههای عملیاتی خود بهره بگیرند.
محمدبیگی همچنین به ضرورت رفع مشکلات زیرساخت شهرکهای اقماری قزوین اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه چند دهه از ایجاد شهرکهای اقماری میگذرد و عدهای هم به امید سکونت در این شهرکها زمین خریداری کردهاند، بنابراین زیرساختهای زندگی باید در این شهرکها ایجاد شود تا بخشی از مردم از این طریق صاحب خانه و محل زندگی شوند.
۱۲۰ روستای قزوین در تنش آبی هستند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه بیش از ۱۲۰ روستای قزوین از بحران تنش آبی رنج میبرند، گفت: در حال حاضر به ۸۲ روستای استان با تانکر آبرسانی میکنیم و به همین خاطر باید ایجاد چاههای فوری برای تأمین آب مورد نیاز روستاییان در مناطق پرآب در دستور کار شورای برنامهریزی و مدیریت قرار بگیرد.
داراب بیرنوندی همچنین از هدررفت ۲۵ درصد آب تولیدی استان قزوین از طریق لولههای پوسیده خبر داد و اضافه کرد: بنابراین استان قزوین جزو استانهای نخست کشور در هدررفت آب است که برای رفع این معضل باید شبکه آبرسانی فرسوده بافت قدیم شهر قزوین دوباره بازسازی شود که البته اجرای چنین پروژهای از نظر مالی در توان ما نیست و نیازمند ردیف بودجه ملی یا مشارکت بخش خصوصی هستیم.
وی ادامه داد: برای توسعه برخی شهرکهای قزوین در شمال این شهر باید طرح انتقال آب از سد طالقان به قزوین عملیاتی شود و به همین خاطر با وجود کمبود آب رساندن آب به برخی نقاط قزوین از جمله شهرک عظیمیه به این راحتیها میسر نمیشود؛ چون منابع آبی برای تأمین آب این شهرک پیشبینی نشده است.
بیرنوندی یادآور شد: قبل از اجرای طرحهای توسعه شهری مانند عظیمیه باید به فکر تأمین آب آنها باشیم؛ نه اینکه اول یک شهرک را ایجاد کنیم و بعد به فکر تأمین آب و برق آن باشیم.