روند خزنده فرونشست در دشتهای خراسان شمالی
نماینده ادارهکل منطقه شمال شرق سازمان زمینشناسی از روند خزنده پدیده فرونشست در استان خراسان شمالی خبر داد و گفت: نباید از احتمال وجود این پدیده غافل بود؛ چرا که در صورت بروز، خسارتهای جبرانناپذیری به استان تحمیل خواهد شد.
به گزارش ایسنا، حسنعلی حسینزاده افزود: دفتر نمایندگی ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه شمال شرق در سال ۹۳ در استان خراسان شمالی فعالیت خود را با اولویت مطالعات زمینشناسی و اکتشافی آغاز کرد که اکتشاف پهنه جنوب استان به وسعت ۷ هزار کیلومتر مربع از شهرستان جاجرم تا فاروج مورد پیجویی و ژئوفیزیک هوایی با بالگرد قرار گرفت.
وی با بیان اینکه که هنوز در خراسان شمالی به عنوان استانی که کشاورزی فعالیت اصلی اشتغال در آن محسوب میشود، اظهار کرد: وقوع فرونشست و عوارض سطحی ناشی از آن به مساله حاد و بحرانی تبدیل نشده، با این وجود این اتفاق به صورت خزنده در حال پیشروی است و نباید از احتمال وجود آن غافل بود که در صورت بروز آن خسارتهای جبرانناپذیری را به استان تحمیل میکند.
نماینده ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه شمال شرق خاطرنشان کرد: توجه به برداشت عمده آب از منابع زیرزمینی خراسان شمالی و چاههای عمیق برای امور کشاورزی به منظور آبیاری مزارع و باغات به صورت سنتی و غرق آبی همچنین مصارف صنعتی بسیار ضروری است.
به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، حسینزاده با اشاره به نصب کنتورهای هوشمند در مناطقی از استان یادآور شد: مدیریت و برنامهریزی برای اصلاح استفاده از روشهای نوین آبیاری برای کشاورزی و جایگزینی آبهای بازیابی شده برای مصارف صنعتی باید در دستور کار قرار گیرد و نباید از شناسایی منابع آبی جدید (کارستی) و پایش فرونشست دشتها در استان غافل بود.