برای اطفای حریق مراتع و جنگلهای اصفهان کمبود تجهیزات داریم
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان گفت: اگرچه تجهیزاتی همچون دمنده، آتش کوب و بیل از طریق سازمان جنگلها و مراتع و آبخیرداری کشور برای استان شده و اداره کل منابع طبیعی استان این تجهیزات را به شهرستانهای بحرانی همچون فریدونشهر، سمیرم، بویین میاندشت، فریدن، شهرضا و … تحویل داده، اما همچنان نیاز به تجهیزات بیشتری هستیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از ادارهکل منابع طبیعی استان اصفهان، علیرضا طاهری در خصوص افزایش دمای هوا و خطر آتش سوزی مراتع و جنگل های استان، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون در ۳۵ فقره آتشسوزی مراتع استان اصفهان به وسعت ۱۲۷ هکتار درگیر آتش سوزی شدهاند، با این وجود هیچ یک از جنگلهای استان دچار آتش سوزی نشدهاند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به دلایل آتشسوزی مراتع استان اصفهان، گفت: دلیل بیشتر این آتشسوزیها بیاحتیاطی افراد بوده است.
وی با بیان اینکه اگرچه افزایش دمای هوا و خشکی زمین و نبود بارش باران در پیش افتادن حریق موثر است، تاکید کرد: باید توجه داشت که اکنون بیشترین موضوع مربوط حریق مراتع و جنگلها به بیاحتیاطی افراد بر میگردد که بعد از روشن کردن آتش، اقدام به خاموشی آن نمیکنند که بعضا میتواند تبعات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.
طاهری با تاکید بر اینکه در تامین تجهیزات مهار آتشسوزی در مراتع و جنگلهای استان دچار مشکل و کمبود هستیم، گفت: اگرچه تجهیزاتی همچون دمنده، آتش کوب و بیل از طریق سازمان جنگلها و مراتع و آبخیرداری کشور برای استان شده و اداره کل منابع طبیعی استان این تجهیزات را به شهرستانهای بحرانی همچون فریدونشهر، سمیرم، بویین میاندشت، فریدن، شهرضا و … تحویل داده، اما همچنان نیاز به تجهیزات بیشتری هستیم.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان ادامه داد: از مدیریت کل بحران استانداری اصفهان نیز درخواست یک دستگاه بالگرد اطفا هوایی حریق دادهایم که امیدواریم این تجهیزات و یک بالگرد به این امر به استان تخصیص یابد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر درگیر کمبود تجهیزات به خصوص دمنده برای حفظ مراتع و جنگلها در برابر هرگونه حریق و … هستیم و این کمبودها را به سازمان جنگلها گزارش دادهایم.
طاهری در خصوص وضعیت مراتع استان با توجه به افزایش دمای هوا، اظهار کرد: با توجه به اینکه اکنون چرای دام در مراتع استان انجام شده و همچنین به دلیل خشکسالی، علوفه چندانی وجود ندارد، تقریبا میزان حوادث آتشسوزی در مراتع استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان به مردم توصیه کرد: در صورت حضور در جنگلها و مراتع استان اصفهان احتیاط لازم را داشته باشند و بعد از روشن کردن آتش، در زمان ترک محل، از خاموش شدن آن به طور کامل اطمینان حاصل کنند، همچنین در صورت مشاهده هرگونه آتش، موارد را از طریق شماره ۱۵۰۴ و سامانه ۱۳۹ اطلاعرسانی کنند.
وی اضافه کرد: بطریهای آب و شیشه های شکسته شده را در مراتع رها نکنند، چراکه در جریان گرمای هوا احتمال وقوع آتشسوزی وجود دارد.
طاهری تاکید کرد: قانون گذار نسبت به مواردی که به صورت عمد منجر به آتشسوزی در مراتع و جنگلها میشوند، مجازات سخت و سنگینی تعیین کرده است.