خشکسالی در جزیره قشم به وضعیت بحرانی رسید
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم گفت: با فراتر رفتن پدیده خشکسالی از مرز ۲۰ سال در این منطقه و خشک شدن سفرههای آب زیرزمینی، کشاورزی این شهرستان به شدت تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته است.
مالک یزدانپناه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درقشم، اظهار داشت: کاهش شدید بارندگی سال زراعی ۱۴۰۰ – ۱۳۹۹ و افزایش متوسط درجه حرارت در این شهرستان، قشم را با خشکسالی شدیدی مواجه کرده که با توجه به مشکلات تامین آب در این منطقه، متاسفانه مشکلات زیادی برای فعالان حوزههای مختلف کشاورزی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: با توجه به کم بودن سطح زیرکشت زراعت در قشم به دلیل خشکسالیهای دو دهه گذشته، عمده خسارت وارده به فعالان حوزه کشاورزی در این منطقه به بخش پرورش دام و نخلستانهای موجود این شهرستان بوده که کاهش محصولات، سطح در آمد و اشتغال از جمله این خسارات است.
مدیر جهادکشاورزی تصریح کرد: برای کاهش اثرات زیانبار خشکسالی و سازگاری با کم آبی در طول پنج سال گذشته ۸ منبع ذخیره آب و آبشخور دام در سطح شهرستان کارگذاری شده و امسال هم اقدامات لازم برای جذب اعتبار ساخت چهار آبشخور و منبع آب و آب رسانی سیار برای کمک به دامداران شهرستان در دست اقدام است.
به گفته وی، معرفی و ترغیب دامداران برای استفاده از نهادههای دامی جایگزین، با هدف جلوگیری از آسیب به مراتع شهرستان هم در حال انجام است که در سال ۹۹ دامداران علاوه بر سبوس یارانه دار ماهانه برای دریافت ۹۰ تن و از ابتدای امسال تاکنون هم برای دریافت ۱۰۰ تن جو یارانهدار معرفی شدهاند.
یزدانپناه اعلام کرد: آبرسانهایی سیار، تغییر شیوه آبیاری، اصلاح نژاد و توسعه کشت ارقام مقاوم در مقابل شرایط خشکسالی هم از دیگر اقداماتی است که با مدیریت این اداره در حال انجام است.
شهرستان قشم متشکل از جزایر قشم لارک و هنگام با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در جنوب ایران قرار دارد.