۶۰ میلیون متر مکعب از حجم روان آبهای بارندگی اخیر بوشهر ذخیره شد
مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر گفت: از میزان ۶۶ میلیون متر مکعب روانآب حاصل از این بارشها که حاصل بارندگی در استان و همچنین استانهای همجوار بوده، ۶۰ میلیون متر مکعب آن به صورت ذخیره در پشت سدها، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، تغذیه تالابها و ورودی به شبکههای آبیاری استان ذخیره و مهار شد.
علی محمدی در گفتوگو با خبرنگار فارس در بوشهر اظهار داشت: سامانه بارشی اخیر استان بوشهر در دوره آماری ۴۰ ساله هم از نظر میزان بارش و هم از نظر پراکندگی بیسابقه بوده است بطوریکه استان بوشهر در گذشته تنها چهار بار و به میزان بسیار محدود، چنین بارشی را در تیرماه تجربه کرده است.
مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر افزود: متوسط مقدار بارش طی این سامانه ۱۱ میلیمتر بوده که بیشترین بارش در ایستگاههای باران سنجی جره بالا واقع در شهرستان دشتستان به میزان ۵۵ میلیمتر و عسلویه به میزان ۶۱.۵ میلیمتر ثبت شد.
محمدی اضافه کرد: بیشترین حجم جریان سیلاب مربوط به رودخانه هایمند با حجم عبوری ۴۰ میلیون متر مکعب و رودخانه دالکی با حجم عبوری ۲۲ میلیون متر مکعب به ثبت رسیده است.
مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر تصریح کرد: به عبارت دیگر مجموع میزان روانابهای ورودی و تولیدی رودخانههای استان طی سامانه بارشی اخیر به میزان ۶۶ میلیون متر مکعب بوده که تقریبا معادل هشت درصد کل مجموع آورد رودخانههای اصلی استان (معادل ۷۹۵ میلیون متر مکعب) در سال جاری میباشد.
محمدی افزود: از میزان ۶۶ میلیون متر مکعب روانآب حاصل از این بارشها که حاصل بارندگی در استان و همچنین استانهای همجوار بوده، ۶۰ میلیون متر مکعب آن به صورت ذخیره در پشت سدها، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، تغذیه تالابها و ورودی به شبکههای آبیاری استان ذخیره و مهار شد.
وی در خصوص اثرات بارشها بر ذخیره سدها و دیگر سازههای آبی استان و همچنین توزیع مکانی آن اشاره و بیان داشت: سد رییسعلی چهار میلیون متر مکعب آبگیری کرد، ضمن اینکه توزیع آب در شبکههای آبیاری دالکی، آبپخش، کلل، اهرم و همچنین از طریق ایستگاههای پمپاژ احداث شده در محدوده رودخانههای شاهپور، دالکی و حله از جریان این سیلابها صورت پذیرفت.
محمدی تصریح کرد این بارشها همچنین بر تغذیههای مصنوعی نقاط مختلف استان از جمله آردو، تنگ رود و لاور نیز تاثیرات محسوسی داشت.
مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر با توجه به اینکه بخش اعظم منابع آب شرب استان بوشهر از استانهای همجوار تامین میشود، تصریح کرد: این بارشها افزایش حجم سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد را که یکی از منابع اصلی تامین کننده آب شرب استان بوشهر در پی داشت.
وی اظهار داشت: میانگین بارش استان طی سال آبی جاری تاکنون ۲۰۷ ملیمتر بوده و نسبت به سال گذشته و میانگین بلند مدت مشابه به ترتیب ۴۵ و ۱۷ درصد کاهش داشته است.