آژیر خطر خشکسالی در استان اصفهان به صدا در آمده است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه تمام پهنه استان با خشکسالی شدید مواجه است گفت: رودخانه زایندهرود که رودخانه اصلی استان است خشک شده همچنین در زمستان و بهار هم بارش موثری نداشتیم و وضعیت حاد خشکسالی در استان حاکم است.
به گزارش خبرگزاری فارس از دهاقان، منصور شیشهفروش بعد از ظهر امروز در جلسه ستاد پیشگیری،هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان دهاقان با بیان اینکه بازدیدهای میدانی از مناطق شهرستان انجام شد،اظهار داشت: در ارتباط با مشکلات مطرح شده پیگیریهای لازم انجام و در جهت حل آن تلاش خواهیم کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد : همان طور که از نام این ستاد مشخص است باید قبل از حادثه پیشگیریهای لازم را داشته باشیم،هر عضوی از ستاد باید بداند وظیفهاش در مواقع بحرانی چه چیزی است و باید قانون مدیریت بحران را مطالعه کند.
وی با اشاره به مسأله هماهنگی در مدیریت بحران گفت: بسیاری از مواقع بحرانی برای حل مشکلات نیاز به اعتبار نیست و یک هماهنگی میان دستگاهها میتواند مشکلات را حل کند،فلسفه برگزاری این جلسات هماهنگی درست و به موقع است.
شیشهفروش ادامه داد: در صورتی میتوانیم فرماندهی عملیات پاسخ به بحران را درست انجام دهیم و خسارات کمی را داشته باشیم که دو مرحله اول را درست انجام داده باشیم،آموزشهای لازم در خصوص مدیریت بحران در سالهای گذشته برای دستگاههای عضو ستاد برگزار شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه بیش از ۱۵ ماه است درگیر بحران بیماری کرونا هستیم افزود: برای مدیریت مناسب بحران میتوانیم از تجربه مدیریت بحران در دوران کرونا درس بگیریم که تمامی دستگاهها وظایف محول را به خوبی انجام دادند، تمامی موضوعات مدیریت بحران در این بیماری نهفته است.
وی با بیان اینکه هر دستگاه در موقع بحران وظیفه خاصی دارد گفت: در سیل وزارت نیرو، زلزله وزارت راه و شهرسازی و در آلودگی هوا هم محیط زیست وظیفه پیگیری موضوع و مدیریت را بر عهده دارد، در شهرستان هم متناسب با هر بحران دستگاه مربوطه باید وظایف خود را بداند و آن را انجام دهد.
شیشه فروش با بیان اینکه در مدیریت بحران یک دستگاه نمیتواند موفق شود تصریح کرد: همه باید وظایف خود را با دقت کامل انجام دهند،در موضوع کرونا دیدیم که ماحصل همکاری همه جانبه مردم و دستگاهها، سلامتی مردم و عبور از ۴ موج بیماری بود.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به قانون مدیریت بحران خطاب به مدیران دستگاهها گفت: تمامی دستگاهها باید برنامه پاسخ به بحران و کاهش حوادث مترقبه خود را تدوین و به فرمانداری ارائه دهند.
وی با بیان اینکه ۵۳ حادثه در کشور سابقه وقوع داشته گفت: با بررسی انجام شده ۴۴ مورد حادثه در استان اصفهان سابقه وقوع داشته است، در شهرستان دهاقان ۳۴ حادثه سابقه وقوع داشته که دستگاههای مختلف باید برنامه عملیاتی برای پیشگیری و کنترل این حوادث را داشته باشند.
شیشهفروش با اشاره به کاهش ۲۸ درصدی رخداد حوادث شهری در دهاقان با همکاری همه دستگاهها گفت: باید برنامهریزی و هدفگذاری انجام شود تا حوادث را نداشته باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به اهمیت انسجام در مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: باید منسجم و با ثبات باشیم و هیج دلیلی وجود ندارد که انسجام را از دست بدهیم،کسی که در مدیریت بحران کار میکند باید شبانهروزی با انرژی فعالیت کند و منت نگذارد.
وی بیان کرد :مخاطرات شهرستان باید مطالعه شود و هر دستگاهی بر اساس وظیفه خود برای آن برنامه بدهد، همه دستگاهها موظفند تمامی اموال خود را در برابر حوادث بیمه کنند.
شیشهفروش با بیان اینکه هلال احمر مسؤول آموزش همگانی است گفت: تمامی شهروندان باید در برابر حوادث آموزش کامل ببینند، از تجارب طرح شهید سلیمانی که غربالگری و آموزش ۴ میلیون نفر جمعیت استان را تحت پوشش داد باید در آموزش همگانی بهرهگیری شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد:طبق قانون مدیریت بحران هرزمانی ستاد به امکانات یک دستگاه نیاز داشته باشد آن دستگاه موظف است آن را در اختیار ستاد قرار دهد در غیر این صورت به تخلفات اداری معرفی خواهند شد و همچنین اگر در علت وقوع حادثهای یک ارگان قصور داشته باشد به دستگاه قضایی معرفی میشود، اگر شخصی در حین انجام وظیفه در بحران آسیب دید به عنوان فداکار خدمت محسوب میشود و از مزایای آن بهرهمند خواهد شد.
وی از تشکیل کمیته مدیریت بحران کم آبی در شهرستان دهاقان خبر داد و گفت: با همکاری جهادکشاورزی،آب منطقهای،امورعشایر و نماینده کشاورزان باید در رابطه با این بحران راهکارها بررسی و مشکل حل شود.
شیشهفروش با بیان اینکه آب شرب بسیار حائز اهمیت است گفت: آبفا باید یک برنامه کامل در خصوص آب شرب کل شهرستان تدوین و میزان منابع آبی هر منطقه، تعداد تانکر برای آبرسانی سیار را مشخص کند و بهداشت نیز بحث کیفیت آب را پیگیری کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع آب شرب،مقرر شد مجوز حفر چاه آب شرب حداکثر در ۳روز صادر شود تا مشکلی به وجود نیاید.
وی با اشاره به درخواست شهرداریهای دهاقان و گلشن برای تخصیص اعتبار برای طرح دفع آبهای سطحی گفت:اعتباراتی اختصاص داده شده است که باید از سازمان برنامه و بودجه استان جهت دریافت آن اقدام شود، تجهیز امکانات برای شهرداریها و آتشنشانی از سازمان شهرداریها و دهیاریها پیگیری میشود.
شیشهفروش با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۵ حریق در جنگلها و مراتع استان اتفاق افتاد گفت: جهت جلوگیری از خسارتهای زیاد به مراتع شهرستان،منابع طبیعی به همکاری سایر اعضای ستاد اقدامات لازم برای پیشگیری از حریق را انجام دهند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به موضوع خسارت خرس به عشایر دهاقان گفت: محیط زیست با همکاری امور عشایر اقدامات لازم جهت پیشگیری و مقابله با این موضوع و همچنین تأمین امنیت عشایر انجام دهد تا خسارتی وارد نشود.
وی با اشاره لزوم تخصیص اعتبار برای مرمت و بازسازی قنوات گفت: در سال گذشته اعتباراتی تخصیص داده شد و اعتباراتی نیز از کشور در حال پیگیری است،جهاد کشاورزی تمام تلاش خود را برای استفاده از روشهای متعدد برای احیای قنوات را انجام دهد.
شیشهفروش بیان کرد:جلسات مدیریت بحران کارگاه آموزشی است و باید در مواقع بحران از آن استفاده کنیم،جنس کار مدیریت بحران ارتباطی با انتخابات و پایان دولت ندارد و از تمامی ظرفیتها باید برای حل مشکلات استفاده کرد.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه تمام پهنه استان با خشکسالی شدید مواجه است گفت: رودخانه زایندهرود که رودخانه اصلی استان است خشک شده همچنین در زمستان و بهار هم بارش موثری نداشتیم و وضعیت حاد خشکسالی در استان حاکم است.
وی افزود: اکثر سامانههای که در استان مستقر میشود فاقد رطوبت است و انرژی خود را به صورت باد تخلیه میکند، وزش باد رطوبت زمین را میگیرد، گرد و غبارها باعث شده تا از ابتدای سال تا کنون ۲۲ روز نا سالم در شهرها داشتهایم.