۵۶۸ هکتار از مراتع اصفهان در سال گذشته طعمه حریق شد/ضرورت استقرار بالگرد آبپاش

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در سال گذشته ۱۰۵ حریق در مراتع و جنگل های استان اصفهان به وقوع پیوست که ۵۶۸ هکتار از مراتع وجنگل های استان اصفهان طعمه حریق شد و استقرار بالگرد امدادی مجهز به سبد آبپاش دراین استان ضرورت دارد.

منصور شیشه فروش در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین با اشاره به کاهش بارندگی و گرمای هوا در اصفهان اظهار کرد: وزش باد گرم پتانسیل حریق را در مراتع استان اصفهان فراهم می کند که تاکنون گزارشی از آتش سوزی در مراتع و جنگل ها در سال جاری نداشتیم.

وی افزود: در سال گذشته ۱۰۵ حریق در مراتع و جنگل های استان اصفهان به وقوع پیوست که ۵۶۸ هکتار از مراتع وجنگل های استان اصفهان طعمه حریق شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: ۱۰۱ حادثه آتش سوزی در مراتع و چهار مورد حریق هم درجنگل های استان اصفهان رخ داده است.

وی اضافه کرد: ۴۳۰ هکتار از مراتع استان اصفهان و ۱۳۸ هکتار از جنگل های استان اصفهان در سال گذشته طعمه حریق شد و از بین رفت.

شیشه فروش بیان کرد: در مدیریت بحران استانداری اصفهان، سناریوی پیشگیری و کنترل از وقوع حریق در مراتع و جنگل های استان اصفهان تدوین شد و با محوریت اداره کل منابع طبیعی به تمام دستگاه های استان اصفهان ابلاغ شد؛چراکه شش میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مرتع در استان اصفهان به همراه ۱۰۰ هکتار جنگل و۳۰۷ هزار هکتار جنگل دست کاشت در نوار بیابانی استان اصفهان نیازمند به مراقبت دارد و باید در راستای حفاظت آن اقدام کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت:۸۰ اکیپ محلی اطفاء حریق درمناطق غرب و جنوب استان اصفهان مستقر هستند و آموزش های لازم به عشایر ارائه شده است و تاکنون بیش از دو هزار پکیج تولید انرژی خورشیدی در اختیار عشایران قرار داده شده است تا ریسک وقوع حریق کاهش یابد.

وی با توصیه به کشاورزان بر عدم آتش زدن علوفه باقی مانده در مزارع تصریح کرد: اندکی غفلت باعث آتش سوزی در باغات و زمین‌های کشاورزی می‌شود.

شیشه فروش بیان کرد: شناسایی عرصه‌های اولویت دار و گشت و مراقبت ۷۰ تیم عملیاتی و هرس علف‌های خشک توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، از اقدامات پیشگیرانه برای بروز حریق است.

وی از سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور درخواست کرد که بالگرد امدادی مجهز به سبد آبپاش در استان اصفهان مستقر کند و افزود: مناطق چادگان و سمیرم و فریدونشهر به علت عشایر خیز بودن و مراتع وسیع نیاز به سه پایگاه اطفای حریق دارد که لازم است سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور اعتبارات آن را تخصیص دهد؛ چراکه اصفهان در مدیریت بحران جانشین پایتخت است و از آنجا که در شاهراه مواصلاتی کشور قرار دارد با استقرار این بالگرد می توان به اطفاء حریق سایر استانها هم کمک کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *